joi, 13 noiembrie 2014

Moulin Rouge


Pe 6 octombrie 1889, la picioarele Butte Montmartre, atmosfera era de sarbatoare, caci in Jardin de Paris se deschisese un nou Music-Hall, cabaretul Moulin Rouge.
Astfel, multimea incepuse sa vina pentru a descoperi locul extravagant, dotat cu un ring de dans foarte mare, o sumedenie de oglinzi, o galerie unde erau prezentate ultimele tendinte sic, o gradina cu un elefant imens si cu magarusi, pe care, pentru amuzament, doamnele se puteau plimba.
Atmosfera creata de Moulin Rouge era una ametitoare, spectacolul din sala derulandu-se la fel de reusit ca cel de pe scena, aristocratii si buclucasii Parisului amuzandu-se impreuna intr-o euforie comuna.
Proprietarii, Joseph Oller si Charles Zidler, au supranumit localul “primul palat al femeilor” si pariau pe succesul acestuia, declarand cu incredere ca Moulin Rouge va deveni cel mai mare templu al muzicii si al dansului. Chiar din primele zile, asteptarile lor au fost implinite, celelalte Music Hall fiind obligate sa inceapa sa infrunte un concurent important.
Balurile moulin Rouge devin rapid foarte populare, apoteoza serii fiind noul dans, numit Cancan si executat tulburator de catre tinere frumoase, cu inaltimea peste 170 cm, care isi ridica cu suplete picioarele in aer, sfidand normele morale cu aceeasi usurinta.

Dansatoarele aveau pseudonime dintre cele mai incitante sau scandaloase, fiecare avand un temperament propriu pe scena Moulin Rouge. Vedeta incontestabila a cabaretului ramane inemitabila Goulue. Singura figura masculina in aceasta multime feminina fiind Valentin le Desosse, Moulin Rouge considerandu-l fara egal si de neinlocuit.
Printre vizitatorii fideli se numara si talentatul pictor Toulouse-Lautrec, dar si alte vedete, care au gasit in Moulin Rouge o sursa de inspiratie si escapada din cotidian.
In zilele noastre, desi sunt multe localuri de noapte deschise, Moulin Rougea ramas cabaretul care si-a pastrat aerul autentic, prin tinutele sale vaporoase, cu pene atent selectionate, iar  multumita coreografei cunoscuta drept Miss Doris, spectacolele vechi au fost repuse in scena in stil modern.
Moulin Rouge va propune spectacole, mese atent selectionate, inclusiv meniuri vegetariene, precum si seri si mese festive, organizate cu ocazia Revelionului sau a noptilor albe.
De asemenea, Moulin Rouge are si un butic in care pot fi achizitionate replici dupa bijuteriile, acesoriile folosite de catre vedetele cabaretului, dar si tricouri, brelocuri precum si huse pentru telefoane, purtand sigla Moulin Rouge.


Daca sunteti intrigati si va doriti sa vizitati Moulin Rouge, apelati la AeroshuttleParis Transfers pentru bilete si pentru transfer si veti obtine preturile cele mai bune si un serviciu conform asteptarilor.
Pentru mai multe detalii ne puteti scrie pe office@aeroshuttletransfers.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu