joi, 6 noiembrie 2014

Daruiti-va o excursie exotica, la Parcul Thoiry, chiar langa Paris


Parcul si Castelul Thoiry se afla la aproximativ 20 minute de Versailles si la circa 55 minute de Disneyland si primeste 450 000 de vizitatori pe an.

Acest domeniu este compus din trei parti, care sunt separate fizic, dar care fac parte componenta din experienta de neuitat de la Thoiry.
Astfel, Thoiry este dotat de  o gradina  zoologica, rezerva  africana si castelul Thoiry cu gradinile sale.

Gradina zoologica se intinte pe 150 hectare din cele 380 hectare ale domeniului si prezinta 46 specii de mamifere , 26 specii de pasari, 9 specii de reptile  si 10 specii de nevertebrate. Pentru crearea unui decor adecvat locului originar al acestor animale, au fost create decoruri variate, care imbogatesc si asezoneaza imaginea generala  a gradinii zoologice.






Varani, tigri, lupi, canguri, suricate, ursi panda, lemuri, specii de serpi si multe alte specii de animale isi petrec ziua sub privirile curioase ale vizitatorilor, uneori putand surprinde cum acestea au grija de puii lor sau cum se joaca si rivalizeaza pentru hrana.
La intrarea in parc, pe brosura, sunt indicate spectacolele si ora la care acestea au loc, cel mai preferat fiind cel al hranirii leilor, experienta traita din interiorul unui tunel de sticla, care desparte vizitatorii de feline. Uneori felinele urca pe tunelul de sticla, deasupra capului vizitatorilor, pentru a-si lua bucata de carne pe care o arunca personalul autorizat.
 De asemenea, o parte din gradina este ocupata de un parc botanic de 126 hectare, care cuprinde mai multe gradini tematice: gradina de toamna, a parfumurilor, englezeasca, labirinturi, gradina de trandafiri, precum si de “copaci vorbitori”, acestia fiind repartizati in tot parcul si sunt echipati cu instalatii care sa permita vizitatorilor sa se delecteze cu triluri de pasari, muzici relaxante sau sunete de animale.

Rezerva africana poate fi parcursa doar in masina, aceasta vizita amintind de un safari african. Astfel, pe o lungime de 6,5 km, va puteti plimba printre 26 specii de animale, care coabita si se comporta ca in tara lor de origine. Astfel, sa nu va mire daca zebrele, curioase, vor veni, curioase, la vehiculul vostru sau daca hipopotamul isi va ridica lenes capul din lac pentru a va vedea si nici daca printre copaci vor alerga strutii sau se vor plimba nepasatori ursi din cateva specii diferite.





Aceasta minunata concentrare si diversificare de animale va satisface iubirea copiilor vostri pentru animale si ii va entuziasma enorm sa recunoasca unele dintre animalele pe care pana acum au avut ocazia sa le vada doar in carti.

Castelul Thoiry reprezinta o opera a arhitecturii ezoterice a epocii renescentiste.  Piesele sale contin mobilier, tapiserii si tablouri foarte frumoase, care sunt intretinute si restaurate anual.

Originile castelului se trag din anul 1559, cand maestrul constuctor Olivier Ymbert si arhitectul Philibert  de l’Orme au construit pentru savantul si trezorierul regelui Raoul Moreau, un castel care sa ii permita desfasurarea  studiilor sale ezoterice. Astfel, relieful zonei a permis constuirea unui castel care, cu tot cu imprejurimi, intruchipeaza un calendar solar-vazut de la parter sau de afara,  soarele rasare si apune in arca centrala a castelului, corespunzator anotimpurilor.

Desi castelul se inalta pe doua nivele, este accesibil pentru vizita doar parterul si sala arhivelor, nivelul superior fiind inca locuit de catre familia La Panouse.


Oferiti-va o experienta inedita vizitand parcul Thoiry si admirati  rezerva africana din vehiculele Aroshuttle Paris Transfers. Rezervati biletele pentru parcul Thoiry  si beneficiati de reduceri la transferuri accesand aici
www.aeroshuttletransfers.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu