luni, 10 noiembrie 2014

Disneyland Paris - bucurati-va de copilarie fara sa va stresati. Cum sa ajungeti rapid si in siguranta.


Concediul la Paris poate fi pentru multi adulti posibilitatea de a-si completa experienta de a fi copil. Parintii si copiii lor par sa piarda, in timp ce se dau in trenulete sau la carusel, din puterea constientizarii diferentei de varsta dintre ei. 
Am vazut multe cupluri cu varsta venerabila plimbandu-se incantati prin parcurile Disneyland si ma gandeam chiar azi ca aceasta este o dovada atat de evidenta ca in noi exista un capitol enorm dedicat copilariei, care nu se incheie niciodata.

In cazul in care va ganditi sa veniti la Paris doar pentru Disneyland, puteti lua o camera la un hotel Disney. Pretul pentru un sejur variaza, in dependenta de sezonul si pachetele promotionale pe care le face reteaua de hotele Disney. Astfel, puteti prinde oferte in care sa aveti o zi gratuita la hotel sau intrare gratuita timp de o zi la parcuri, in dependenta de cate zile rezervati si uneori si de cate persoane sunteti. Mai multe detalii referitoare la sejur si la pachete pentru parcuri gasiti aici, iar promotiile pentru Craciun, gasiti aici. Oricare ar fi sezonul, la Disneyland copiii pana la 7 ani beneficiaza insa de sejur si calatorie gratuite, intrarea in parcuri fiind gratuita insa doar daca sunt mai mici de 3 ani, fiind posibil sa vi se ceara un justificativ pentru varsta acestora.
Tipurile si preturile pentru biletele speciale, le aveti aici. Este mai rentabil, cu simpla conditie sa va permita timpul, sa luati biletele pentru ambele parcuri, diferenta de pret fiind mica. 
In cazul in care va cazati in apropiere de Disneyland, va recomand insa sa achizitionati biletele de la noi, ( http://www.aeroshuttletransfers.ro/?go=extras&s=5 ) in acest caz beneficiind de reducere si la transport, iar pretul nu e in niciun caz mai mare ca la Disneyland, ci din contra, iesiti in castig si, fara sa asteptati la casa, primiti biletele chiar cand sunteti intampinati la aeroport.

Parcul Disneyland Paris este compus din doua parcuri, care se afla unul langa celalalt: Parcul Disneyland si Walt Disney Studios. Intrarea la fiecare insa este separata si verificata.
In linii mari, deosebirea dintre aceste doua parcuri este ca Walt Disney Studios se bazeaza mai mult pe efecte speciale- cele folosite in Armageddon, accidentul din canion- cu cisterna in flacari, liftul din hotelul bantuit, care cade in gol, precum si istoria desenelor animate Disney si modul in care acestea sunt facute, iar la Parcul Disneyland veti gasi mai multe atractii pentru copiii mici- printesele asteapta sa va faceti poze impreuna cu ele, copiii pot zbura cu Dumbo, se pot da pe caluti in carusel, sa se roteasca in cesti imense, pot vizita lumea piratilor, a lui Peter Pan precum si pe cea a papusilor din intreaga lume- un sistem mecanizat si sincronizat absolut uimitor. 
Recent, la Parcul Walt Disney Studios s-a deschis atractia Ratatouille, in care prin viata scene din desenul animat cu soricelul cu acelasi nume. 
Pentru vizitatori, ambele parcuri se deschid la 10 dimineata, dar ora la care se inchid variaza.
Daca aveti copii mici si va ganditi sa dedicati cel putin o zi parcurilor Disney, va previn sa va inarmati cu multa rabdare, deoarece cozile sunt lungi de obicei si cei mici nu au prea multa rabdare. De la intrarea in parcuri puteti inchiria cu 7 Euro/zi un carucior pentru copil, ca sa nu oboseasca si sa poata dormi in voie cand fantezia Disney ii inchide pleoapele.
De asemenea, sa va luati din magazinele din oras mancare si bautura, in cazul in care vreti sa nu va intindeti prea mult cu cheltuielile. Nu va faceti probleme, pentru carucioarele copiilor sunt parcari speciale prin tot parcul, iar rucsacul sau gentile se pot pune la picioare, fara probleme, cand urcati in trenulete sau alte atractii. De asemenea, sunt foarte multe toalete. 
Tot ce veti vedea va fi ca desprins din desenele animate- decorurile variaza de la desertul lui Alladin, pana la corabiile piratilor si castelul Aurorei. Copacii au cele mai creative forme, restaurantele au fatada ca desprinsa din desenele anilor '30 si toti angajatii sunt imbracati adecvat rolului pe care il joaca. Parada Disney, unde puteti revedea personajele preferate in masinile decorate corespunzator, se tine in fiecare seara, ora exacta fiind specificata in programul parcurilor, care va e accesibil gratuit si in mai multe limbi, chiar la intrarea in parc. Parada dureaza aproximativ 25 de minute, fiind tematica si in fiecare zi diferita si poate fi anulata doar din cauza conditiilor meteorologice extreme.  
In ambele parcuri, puteti intra in magazinele cu suveniruri, de unde va puteti procura de la magneti de frigider, pana la hainute Disney. Pentru cumparaturi insa va recomand Disney Village, care se afla inainte de intrarea in parcuri. Veti gasi aici multe buticuri si restaurante, dar si cinematograful 3D. Biletul la un film costa in jur de 10 Euro. 
Stiu ca sunt multi parinti care ajung acasa cu o impresie neplacuta despre Disneyland si va spun de ce: oricat de unica ar fi experienta, multi parinti raman stresati din cauza grijilor legate de costuri si poate si din cauza ca unii se simt prost ca nu pot cumpara copiilor tot ce isi doresc...si ei isi doresc multe, ca au de unde alege :)

Cateva recomandari
Pentru a nu sta la cozi si sa nu fiti stresati din cauza copiilor, care nu au rabdare, puteti face urmatoarele:
- din momentul in care ati intrat in parcuri, uitati-va pe harta la ce anume v-ar interesa sa vizitati mai mult, apoi mergeti si luati un fast pass pentru ce va intereseaza, pe fiecare bilet fast pass fiind indicata ora la care aveti acces rapid. In acest mod, va puteti programa rentabil vizita in parc si puteti fi relaxati in timpul ramas liber, pentru a manca sau a va plimba;
- luati lucruri care sa tina copiii ocupati cat stau si asteapta in rand. Puteti lua o jucarie sau sa incarcati cateva filmulete pe telefonul vostru inca de acasa, dandu-le castile ca sa auda si sa priveasca nestingheriti  desenul preferat;
- inarmati-va cu gustari- nu neaparat dulciuri si prajiturele, ci puteti lua fructe proaspete sau uscate. 
Pentru ca sa nu va simtiti jenati de situatiile gen "vreau asta, vreau aia", purtati o discutie buna acasa, in care le puteti explica posibilitatile finaciare si ca aveti de ales intre a ramane acasa sau a vizita Disneylandul. Cand au aceasta alegere, de obicei inteleg ca obiectele sunt mai putin importante :)
Luati inca de acasa lucrurile Disney pe care deja le aveti, daca considerati ca este inutil sa cumparati altele. In orice caz, ganditi-va sa le rezervati un buget micut, deoarece va fi imposibil sa nu le cumparati absolut nimic.
Daca se intampla scene neplacute, ganditi-va ca poate fi din cauza oboselii copiilor si sa nu va simtiti prost, pentru ca, la urma urmei, e ceva comun pentru un loc unde majoritatea vizitatorilor sunt copilarosi :)
Daca aveti posibilitatea sa traiti experienta Disneyland, nu ezitati. Lasati copiilor o amintire minunata si umpleti unele lacune din copilaria dumneavoastra. 
Si, nu uitati, la orice aeroport nu ati ateriza cu intentia de a pleca la Disneyland, apelati la Aero Shuttle Paris Transfers, ca sa fim acolo sa va intampinam. ;)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu